top of page

Comfort en productiviteit op de werkvloer: de Skelex neksteun

In de veeleisende werkomgevingen van vandaag zijn de gezondheid en het welzijn van werknemers een belangrijke zorg. Aandoeningen van het bewegingsapparaat, vooral die welke de nek en schouders aantasten, zijn wijdverbreide problemen waar miljoenen werknemers wereldwijd last van hebben. Introductie van Skelex Neck Support – een cervicaal exoskelet ontworpen om de ergonomie op de werkplek te verbeteren en de druk op de nek en schouders van werknemers te verminderen.


Begrijp de noodzaak

Volgens een recente studie gepubliceerd in de Archives des Maladies Professionnelles et de l'Environnement zijn aandoeningen aan het bewegingsapparaat verantwoordelijk voor 87% van de beroepsziekten in Frankrijk. Deze aandoeningen zijn vaak te wijten aan repetitieve bewegingen, langdurige statische houdingen en inspannende fysieke taken. Traditionele preventiemaatregelen zijn weliswaar nuttig, maar slagen er vaak niet in om de unieke ergonomische uitdagingen aan te pakken waarmee werknemers worden geconfronteerd. Exoskelettechnologie zoals de Skelex Neck Support biedt een praktische oplossing.





De studie

Onderzoekers van het Laboratoire PSMS van de Université de Reims Champagne-Ardenne voerden een onderzoek uit waarbij drie populaire modellen nek-exoskeletten werden vergeleken: de Paexo Neck, de Skelex Neck en de Moon. Acht deelnemers voerden dynamische en statische hoofdextensietests uit, zowel met als zonder exoskeletten, om de gewrichtshoeken, spieractiviteit, hartslag en subjectief ongemak te beoordelen.


Belangrijkste inzichten

  1. Comfort en gebruiksgemak : het Skelex Neck and Moon-model verminderde het subjectieve ongemak tijdens statische taken aanzienlijk in vergelijking met geen exoskelet. Dit werd gemeten met behulp van de Borg CR10-schaal, die de waargenomen inspannings- en ongemakniveaus beoordeelt.

  2. Spieractiviteit : In het onderzoek werd een vermindering van de activiteit van de sternocleidomastoïde spier waargenomen bij gebruik van de Skelex Neck. Deze spier, die belangrijk is voor nekbewegingen, wordt vaak gebruikt tijdens inspannende taken. Het ontwerp van de Skelex Neck vermindert deze belasting effectief en zorgt voor verlichting tijdens langere activiteiten.

  3. Bewegingsbereik : dynamische nekextensie is verbeterd met de Skelex Neck. Deelnemers ervoeren een consistent bewegingsbereik dankzij het flexibele en ergonomische ontwerp van het exoskelet. Deze consistentie is gunstig voor taken waarbij frequente hoofdbewegingen nodig zijn en zorgt ervoor dat werknemers productief blijven zonder hun gezondheid in gevaar te brengen.

  4. Hartslag : Hoewel het maanmodel de meest significante daling van de hartslag had, bood de Skelex Neck ook voordelen door de algehele fysiologische stress te verminderen tijdens zowel dynamische als statische taken.



Ontwerpfilosofie

Het ontwerp van de Skelex Neck is gericht op een uitgebalanceerde mix van ondersteuning en flexibiliteit. In tegenstelling tot andere modellen die stevige ondersteuning bieden, zorgt de Skelex Neck voor natuurlijke beweging en biedt tegelijkertijd de nodige ondersteuning. Deze ergonomische aanpak verhoogt het comfort en helpt vermoeidheid en ongemak te verminderen, waardoor de algehele productiviteit toeneemt.


vooruit kijken

De resultaten van dit onderzoek vertegenwoordigen een stap voorwaarts op het gebied van ergonomie op de werkplek en de gezondheid van werknemers. De Skelex-neksteun laat zien hoe innovatief ontwerp en technologie traditionele workflows kunnen verbeteren. Door de fysieke belasting van werknemers te verminderen, helpt Skelex Neck Support de productiviteit te verhogen en bevordert het de gezondheid en het welzijn op de lange termijn.

Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen, is de introductie van geavanceerde ergonomische oplossingen zoals Skelex Neck Support van cruciaal belang. Dit exoskelet biedt een praktische oplossing voor ongemakken en verwondingen op de werkplek, waardoor werknemers hun taken efficiënter en comfortabeler kunnen uitvoeren.


Diploma

De Skelex neksteun is een waardevol hulpmiddel op het gebied van ergonomie op de werkplek. Gesteund door rigoureus wetenschappelijk onderzoek en een gebruikersgericht ontwerp, biedt het een praktische oplossing voor een van de meest urgente gezondheidsproblemen op het werk. Het adopteren van dergelijke innovaties zal van cruciaal belang zijn voor het creëren van veiligere, gezondere en productievere werkomgevingen.

1 view0 comments

Comments


bottom of page